Nieuws
16
minuten lezen
October 3, 2023

Collectief Kapitaal Leeuwarden: een update

Onverwachte wendingen, schaven, verrast worden. En de gevoelens die daarmee gepaard gaan: frustratie, optimisme en nieuwsgierigheid. Ze zijn allemaal onderdeel van een lerende organisatie zijn. Met een open blik kijken we naar de situaties die zich voordoen, en met verbeeldingskracht proberen we de obstakels om te denken tot opstapjes. Zo ook in Leeuwarden.

deel dit bericht

Samen leren kan niet zonder onverwachte wendingen. Maar ook daar zit schoonheid in.

Onverwachte wendingen, schaven, verrast worden. En de gevoelens die daarmee gepaard gaan: frustratie, optimisme en nieuwsgierigheid. Ze zijn allemaal onderdeel van een lerende organisatie zijn. Met een open blik kijken we naar de situaties die zich voordoen, en met verbeeldingskracht proberen we de obstakels om te denken tot opstapjes.

Zo ook in Leeuwarden.

Daar startten we samen met een groep mensen met veel enthousiasme, passie en gedrevenheid Collectief Kapitaal Leeuwarden. Iedereen stond te trappelen om aan de slag te gaan, te reflecteren, campagne te voeren. Maar door de situatie rondom de Belastingdienst moeten we tijdelijk terug naar de startlijn. En onze energie om van start te gaan moest even in een doos wachten.

Nadat we toch een GO kregen van de Belastingdienst, kwam Collectief Kapitaal in een stroomversnelling. De inschrijfcampagnes in Amsterdam en Rotterdam konden georganiseerd, en de wervingscampagnes in Leeuwarden en Arnhem ook. Dus we haalden onze energie uit de doos en gingen aan de slag.

Nu, een paar maanden later, zien we dat de opstartfase in Leeuwarden anders is verlopen dan we gewend zijn uit Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. Leeuwarden heeft iets anders nodig. Iets op maat, speciaal voor Leeuwarden. Wat dat precies is, weten we nog niet. Dat gaan we de komende tijd onderzoeken met alle betrokkenen.

Ondanks dat we dit van tevoren niet wisten, zit hier ook schoonheid in. Samen leren kan niet zonder onverwachte wendingen. Maar dat betekent ook dat je verrast kan worden over wat op die wending volgt. Want wie weet wat voor moois dat kan zijn…

We houden iedereen op de hoogte van wat we onderweg tegenkomen!

Meer

Nieuws

Nieuws

Het collectief: koesteren en uitbreiden

Nieuws

Campagnes Arnhem en Leeuwarden van start!

YESSS! DE CAMPAGNES ZIJN LIVE! In Arnhem en Leeuwarden proberen we vanaf nu de collectieve pot te vullen, zodat we ook daar kunnen starten met onze actie en onderzoek.