Nieuws
16
minuten lezen
June 20, 2023

Campagnes Arnhem en Leeuwarden van start!

YESSS! DE CAMPAGNES ZIJN LIVE! In Arnhem en Leeuwarden proberen we vanaf nu de collectieve pot te vullen, zodat we ook daar kunnen starten met onze actie en onderzoek.

deel dit bericht

WAT IS ER NODIG?

Ons collectief moet groeien. Want collectieve kracht is wat verandering tot stand brengt. Alleen samen komen we tot een solidair systeem. De pot gaat zich deze campagne vullen met tijd, netwerk, talenten en geld.

Hoeveel geld?

80.000,- per stad. Van dat bedrag kunnen 5 mensen in bestaansonzekerheid een jaar lang 1000,- per maand ontvangen. 5 mensen in Arnhem, en 5 in Leeuwarden, die zich bij het collectief aansluiten en samen onderzoeken wat er nodig is om bestaansonzekerheid aan te pakken.

160.000,- in totaal. Waarvan we al 60.000,- binnen hebben! De overige 100.000 is haalbaar met jullie hulp.

Een snelle rekensom:

1. We hebben op dit moment 1.200 actieve leden. Als iedereen 2 nieuwe mensen bereid vindt zich aan te sluiten, zijn dat 2.400 mensen extra. Als al die mensen 40,- met de pot delen, zijn we er al!

2. 100.000 is ook: 1.000 mensen die 100,- delen, of 2.000 mensen 50,-, of 5.000 mensen 20,-, of 10.000 mensen 10,-. Verspreid over Arnhem, Leeuwarden, of de rest van het land.

3. Al kun je 5,- per maand missen: elke euro draagt bij aan het grote geheel en de collectieve pot. Ook als je niet uit Arnhem of Leeuwarden komt!

4. Ook als je geen enkele financiële ruimte hebt, kun je ons helpen. Misschien heb jij ander kapitaal dat je met de pot wil delen (een goed netwerk, veel tijd, ervaring of wat dan ook)!

Alles is noodzakelijk. Ieder mens dat zich committeert, dat zich openstelt voor en aansluit bij deze beweging, is noodzakelijk. Want alles wat in de pot verzameld wordt - elke euro, elk uur, elk luisterend oor - is uiteindelijk: liefde.

Ook jij kan hier onderdeel van zijn, op welke manier dan ook.

Dus: wees welkom! Zo bewegen we samen naar een rechtvaardige en solidaire samenleving.

WAT KUN JIJ DOEN:

- Word lid van Collectief Kapitaal en deel wat jij kunt delen

- Kom naar een ontmoetingsavond om meer te leren over Collectief Kapitaal, of sluit aan bij een van onze andere activiteiten

- SPREAD THE WORD! Hang onze posters op, gooi flyers door de bus (kunnen wij je leveren), deel ons op social media en bovenal: spreek je eigen netwerk aan. Persoonlijk contact werkt het best, dus betrek een aantal van je vrienden of familie bij ons collectief!

AFTRAP IN ARNHEM EN LEEUWARDEN

Op 9 en 11 juni werden in respectievelijk Leeuwarden en Arnhem de campagnes afgetrapt! De steden werden volgehangen met posters, flyers vlogen door brievenbussen en overal vonden mooie ontmoetingen plaats. In Leeuwarden werd zelfs de stadstrein ingezet!

Ellen (startgroep Leeuwarden): “We hebben tijdens de rit veel contact gezocht met mensen door ze te vragen of ze zich aan wilden sluiten. De gesprekken ontroerde me. Het is zo mooi om te merken dat er nog zo veel mensen zijn die er gewoon voor anderen willen zijn! Daar gaat Collectief Kapitaal voor mij over: dat iedereen van waarde voor elkaar kan zijn en dat het bij geld alleen niet stopt.”

Tanja (startgroep Arnhem): “Het voelde goed om met elkaar nu echt van start te gaan. In Arnhem was Collectief Kapitaal tot nu toe vooral een idee, maar met de start van de campagne wordt bestaanszekerheid voor iedereen concreet. De posters riepen veel reacties op; iedereen herkent de wens om te leven in plaats van overleven!”

Op naar een solidair systeem. Door iedereen, van ons allemaal, en voor elkaar.

Meer

Nieuws

Nieuws

Het collectief: koesteren en uitbreiden

Nieuws

Collectief Kapitaal Leeuwarden: een update

Onverwachte wendingen, schaven, verrast worden. En de gevoelens die daarmee gepaard gaan: frustratie, optimisme en nieuwsgierigheid. Ze zijn allemaal onderdeel van een lerende organisatie zijn. Met een open blik kijken we naar de situaties die zich voordoen, en met verbeeldingskracht proberen we de obstakels om te denken tot opstapjes. Zo ook in Leeuwarden.