Wil jij hier onderdeel van zijn? Wil jij ook vanuit verbinding vorm geven aan een nieuwe gemeenschap? Het openbreken van onze mensbeelden en ons systeem van wetten, beleid en politiek gaat niet vanzelf.  
Dan kan op twee manierenSamen kunnen we toewerken naar bestaanszekerheid voor iedereen.
Met Collectief Kapitaal maken we een start, maar we hebben nog meer mensen nodig en het is hiervoor essentieel dat onze boodschap wordt verspreid.

1. Doneren

Onze missie
Momenteel hebben we de financiële middelen om vijf basisinkomens te verdelen. Om dat bereik te vergroten kun je een donatie doen, om bij te dragen aan extra basisinkomens.
Met jouw donatie ben je onderdeel van deze beweging en draag je zo bij aan een nieuwe gemeenschap.

Doneren kan rechtstreeks naar
ons rekening nummer: 
Stichting Collectief Kapitaal
NL55 TRIO 0320 0366 77

Of via de onderstaande doneerknop

doneer

2. Opnemen van een basisinkomen

Hoe
Het opzetten van een experiment met het basisinkomen is niet eenvoudig. Collectief Kapitaal komt op verschillende manieren in aanraking met strikte wet- en regelgeving die soms ook van gemeente tot gemeente verschillen. Om die reden rolt Collectief Kapitaal haar eerste experiment uit in 1 gemeente, namelijk Amsterdam. Vanuit de ervaringen die we hier opdoen, onderzoeken we of dit experiment grootschaliger uitgerold kan worden in andere gemeentes.

Vanaf eind april gaat de inschrijving open. Uit alle aanmeldingen die we dan ontvangen, loten we 5 vrijwilligers. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom Collectief Kapitaal vragen we jou om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, dat kan onderaan deze pagina.

Locatie
Dit betekent dat voor dit eerste experiment het opnemen van de basisinkomens beperkt blijft tot een bepaald stadsdeel in Amsterdam. Welk stadsdeel dit wordt, gaat de komende weken blijken. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Inschrijven
Vanaf eind april gaat de inschrijving open. Ook hierover houden we je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Visie
Het project focust zich voor deze eerste ronde op Amsterdam. Maar de aspiratie van Collectief Kapitaal is om er een landelijk project van te maken.


Vind je Collectief Kapitaal een belangrijk initiatief?