CK te gast
June 6, 2023
19.30 - 22.00
Debatpodium Arminius, Rotterdam
Gratis entree

Tegenlicht Meet Up Kloofdichters

De FNV organiseert een Meet Up over de VPRO Tegenlicht documentaire 'de Kloofdichters'. Waar o.a. Denise Harleman, initiatiefnemer van Collectief Kapitaal te gast is.

Meld je aan
deel dit bericht

In de VPRO Tegenlicht documentaire “de Kloofdichters” maken we kennis met verschillende mensen en organisaties die ook de kloof tussen arm en rijk willen dichten, vaak op een zeer bijzondere en onverwachte wijze.

In de Tegenlicht documentaire heeft men het liever over de kloof tussen 'hoopvollen' en 'hooplozen'. VPRO Tegenlicht laat de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna teveel om op te noemen: die tussen hoger- en lager opgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm.

Aan het woord komt de Rotterdamse postbezorger, schrijver en filosoof Ahmed Abdillahi die als het ware dagelijks over de kloof fietst. Verder Denise Harleman van Collectief Kapitaal, een burgerinitiatief dat door middel van solidariteit, het gezamenlijke delen van vermogen, bestaansonzekerheid wil wegnemen. Tijmen de Vos, beleidsadviseur van de FNV, zal op ludieke manier laten zien hoe groot de kloof is en hoe hard die groeit.

Kom naar Arminius!

Wil jij aanwezig bij deze Meet up? Kom dan op 6 juni 2023 naar het Debatpodium Arminius Museumpark 3 3015 CB Rotterdam

Aanvang 19:30 uur Vanaf 19.00 uur inloop. Na de vertoning is er de mogelijkheid na te praten tot maximaal 22.00 uur.

Iedereen is welkom!

Eerstvolgende evenementen

CK te gast
prijzen op website Brainwashfestival.nl
Theater Bellevue, Amsterdam

29 oktober, vanaf 14.30

Collectief Kapitaal op Brainwash Festival

Hoe komen we tot een ander soort samenleving? Die vraag staat centraal in het programma ‘Rosa & Hannah - De Schaduw van Marx’. Een theatrale lezing én verdiepend gesprek.