Bijdragen aan een basisinkomen

Word onderdeel van de beweging

Onderdeel worden van Collectief Kapitaal betekent vanuit vertrouwen en verbinding vormgeven aan een nieuwe samenleving. Het openbreken van een systeem, wetten, beleid en politiek gaat niet zomaar. Daar hebben we jou bij nodig! Hoe meer mensen zich aansluiten bij onze beweging, hoe groter de invloed die we kunnen uitoefenen.

Onderdeel worden

Financieel bijdragen

Met kennis en tijd bijdragen

Als bedrijf bijdragen

Waar zijn we naar op weg

Het experiment met het basisinkomen in de wijk Buikslotermeer is een mooi startpunt dat we willen uitbreiden naar een langere periode, andere steden en meer ontvangers.

We werken met veel enthousiasme toe naar de pilot die op 10 juli van start gaat, maar we zijn er nog niet. We willen dit experiment op nog veel meer plekken opzetten en daarmee lokaal beleid inspireren veranderingen aan te brengen.

Om nog meer mensen van een basisinkomen te kunnen voorzien verwelkomen we graag nieuwe mensen die een bijdrage willen leveren aan ons collectief. Meer dan honderd mensen uit alle hoeken van Nederland gingen je voor.  

Hoe kan je bijdragen aan Collectief kapitaal?

Financieel bijdragen

Door een donatie te doen, maar ook met tijd of kennis. Iedereen die bijdraagt aan Collectief Kapitaal zien we als onderdeel van de beweging. Maar, ervaring leert dat niet iedereen die doneert meteen betrokken wil worden bij bijvoorbeeld besluitvorming. Op dit moment worden structurele donateurs vanaf 50 euro per maand actief onderdeel van ons collectief. Andere structurele of eenmalige donateurs worden op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Mochten zij toch meer betrokken willen worden dan geven ze dat aan.  

Met kennis en tijd bijdragen

Bijdragen met tijd en kennis kan op allerlei manieren. We juichen het bijvoorbeeld toe als mensen lokale afdelingen van Collectief Kapitaal willen opzetten. We zijn ook altijd op zoek naar mensen die ons verhaal willen helpen verspreiden en onze missie willen versterken.  Ben je:

Journalist, tekstschrijver, animator, fotograaf, beeldmaker van een andere soort, (lokale) politicus, beleidsmaker en/of iets anders?

En wil je met ons samenwerken?
Neem dan vooral contact op!

Als bedrijf bijdragen

Door partner te worden, maar ook door sponsoring. Dat laatste kan op meerdere manieren. Financieel, maar ook door je expertise met ons te delen. We kunnen juridische ondersteuning goed gebruiken. Ben je advocaat en kan jouw kantoor iets voor ons betekenen? Neem dan contact met ons op. Maar we komen ook graag in contact met fiscalisten die ons verder op weg kunnen helpen. We vinden ook graag mediapartners om mee te denken over campagnevoering. Dit zijn een paar voorbeelden, maar mocht je met je bedrijf zelf andere mogelijkheden zien dan horen we graag van je!