Media
16
minuten lezen
February 20, 2024

Podcast Collectief Kapitaal - aflevering 2

Een open gesprek over liefde, bestaanszekerheid, solidariteit en een transformatie van de status quo.

deel dit bericht

Hoe wíllen we samenleven? In onze samenleving zien we een ongelijke verdeling van geld, middelen en macht. De gevolgen hiervan zijn groot - voor mensen die in continue overlevingsstand zitten, voor onze samenleving - wat is de waarde van een samenleving als je niet voor ieder mens het recht borgt op een waardig en stabiel bestaan - en voor onze onderlinge relaties. De kwaliteit van onze gemeenschappen is aangetast geraakt, ons mensbeeld, onze democratie en onze verbondenheid.

Collectief Kapitaal is een voorstel in beweging voor een liefdevol samenleven. We denken niet alleen over alternatieven na, maar voeren die ook uit.

In deze podcast serie nemen telkens verschillende leden uit het collectief je mee in de voortwoekering van deze burgerbeweging. Soms nodigen we ook een gast uit voor een beetje reflectie van ‘buitenaf’. 

Tegen welke vragen lopen we aan? Hoe doen we wat wij doen en wat is daar de zin en mogelijk de onzin van?

Aflevering 2

Een open gesprek over liefde, bestaanszekerheid, solidariteit en een transformatie van de status quo. Lex Bohlmeijer spreekt met Naomi Hartkamp (dramaturg en onderzoeker bij Collectief Kapitaal), Denise Harleman (initiatiefnemer Collectief Kapitaal) en kritisch denker Willem Schinkel (socioloog en hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam) over de fundamenten van Collectief Kapitaal. 

Luister hem hier.

Eerst aflevering 1 luisteren? Dat kan hier.

Meer

Media

Media

Collectief Kapitaal in het NRC

Wouter van Noort sprak met Denise Harleman (initiatiefnemer Collectief Kapitaal) voor zijn serie ‘Future Affairs’ in het NRC. Waarin hij goede gesprekken voert met pioniers en denkers die zich inzetten voor ‘een betere toekomst’.
Media

Hoe je kapitaal weer collectief maakt

Cees van Lotringen, journalist, schrijver en ondernemer, ging met Denise Harleman (initiatiefnemer Collectief Kapitaal) in gesprek voor de serie ‘doen denkers’. En schreef er een spraakmakend artikel over.
Media

Daar is ‘ie dan! De Collectief Kapitaal Podcast!

4 mensen uit onze collectieven schoven met Lex Bohlmeijer aan tafel om het te hebben over Collectief Kapitaal. Over vertrouwen, bestaansonzekerheid, collectiviteit. Over hun ervaringen, ongemakken, gedachtegangen. Leg je oor te luisteren en ga de verbinding aan met Shasha, Yolanda, Hester en Denise.