Media
16
minuten lezen
June 21, 2023

Daar is ‘ie dan! De Collectief Kapitaal Podcast!

4 mensen uit onze collectieven schoven met Lex Bohlmeijer aan tafel om het te hebben over Collectief Kapitaal. Over vertrouwen, bestaansonzekerheid, collectiviteit. Over hun ervaringen, ongemakken, gedachtegangen. Leg je oor te luisteren en ga de verbinding aan met Shasha, Yolanda, Hester en Denise.

deel dit bericht

Beluister de podcast hier !

“Het ‘niet hebben’ zorgt er eigenlijk voor dat je er niet bij hoort in de samenleving. En in die mythe zijn we allemaal gaan geloven, inclusief de mensen in bestaansonzekerheid zelf. Dat is wat op de schop moet.” - Shasha

Help het collectief groeien

We strijden voor een wereld waarin iedereen bestaanszeker is. Daarom willen we naar twee nieuwe steden groeien, en steeds meer mensen betrekken bij onze strijd. Want hoe groter het collectief, hoe meer menskracht, hoe dichterbij de droom. 

Maar om als burgerbeweging te groeien, hebben we jullie nodig. Hebben we het nodig dat jullie dat óók willen. Dus iedereen die onze droom deelt, vragen we het volgende:

Betrek 2 nieuwe mensen bij Collectief Kapitaal!

Hoe? Tips om aan de slag te gaan:
  • Deel deze podcast met mensen die jij bij CK wil betrekken! En bedenk vast een aantal vragen om daarna over in gesprek te gaan.
  • Bel, app, mail iedereen van wie jij denkt: DIE zou bij Collectief Kapitaal betrokken moeten zijn.

En… houd je ons op de hoogte? Dan vieren we jouw twee aanwinsten met je mee! 

De podcast is gemaakt door: Lex Bohlmeijer, Denise Harleman, Hester Wachtmeester, Yolanda Landstra, Shasha Triebel, Stijn van den Berg

Meer

Media

Media

Te zien in: Tegenlicht - Kloofdichters

We waren te zien op TV, als onderdeel van een indrukwekkend geheel aan verhalen van 'Kloofdichters'.
Media

Nynke en Astrid in het Friesch Dagblad

Collectief Kapitaal beweegt in Leeuwarden! Nynke Andringa en Astrid de Bue vertellen in dit artikel over onze plannen.
Media

Aan het woord: Dinand Abels

Reflectie is de essentie van Collectief Kapitaal. Eén van onze leden, Dinand Abels, vertelt hoe hij de gespreksavond van Collectief Kapitaal ervaren heeft.