Media
16
minuten lezen
February 20, 2024

Collectief Kapitaal in het NRC

Wouter van Noort sprak met Denise Harleman (initiatiefnemer Collectief Kapitaal) voor zijn serie ‘Future Affairs’ in het NRC. Waarin hij goede gesprekken voert met pioniers en denkers die zich inzetten voor ‘een betere toekomst’.

deel dit bericht

Gewoon maar blijven doen wat we doen in Nederland mist een bepaald fundament. De uitkomsten die we nu zien in de samenleving, hebben te maken met hoe wij betekenis hebben gegeven aan de dingen om ons heen. Dus als je radicaal wil veranderen, dan zul je in eerste instantie naar die betekenisgeving moeten gaan kijken. En zo is Collectief Kapitaal begonnen: als een onderzoek naar hoe wij betekenis geven aan solidariteit.”

Lees het hele artikel hier.

Meer

Media

Media

Podcast Collectief Kapitaal - aflevering 2

Een open gesprek over liefde, bestaanszekerheid, solidariteit en een transformatie van de status quo.
Media

Hoe je kapitaal weer collectief maakt

Cees van Lotringen, journalist, schrijver en ondernemer, ging met Denise Harleman (initiatiefnemer Collectief Kapitaal) in gesprek voor de serie ‘doen denkers’. En schreef er een spraakmakend artikel over.
Media

Daar is ‘ie dan! De Collectief Kapitaal Podcast!

4 mensen uit onze collectieven schoven met Lex Bohlmeijer aan tafel om het te hebben over Collectief Kapitaal. Over vertrouwen, bestaansonzekerheid, collectiviteit. Over hun ervaringen, ongemakken, gedachtegangen. Leg je oor te luisteren en ga de verbinding aan met Shasha, Yolanda, Hester en Denise.