Media
16
minuten lezen
June 21, 2023

CK in Genoeg Magazine

Ons verhaal staat opgetekend in Genoeg Magazine! Denise vertelde over hoe het begon, wat we geloven, uitproberen en onderzoeken. En Genoeg koppelde daar een prachtige actie aan! 

deel dit bericht

Het hele verhaal lees je in het nieuwe nummer van Genoeg.

Denise: “we hebben het niet over armoede, dat vind ik een klotewoord. Het begrip armoede stopt bij: mensen hebben te weinig middelen van bestaan. Ik wil laten zien dat het veel fundamenteler is.

Het ontbreken van bepaalde middelen heeft tot gevolg dat mensen geen fijn en geen waardig bestaan kunnen leiden. Bestaansonzekerheid gaat tot het niveau van je identiteit. Het gaat over: wie kennen wij waarde toe? Als iedereen voldoende geld heeft, zijn we dan klaar?

Hebben we dan een rechtvaardige samenleving? Pakken we dan die lagen eronder? Die ongelijkwaardigheid, de machtsstructuren? Daar moet het wat mij betreft veel meer over gaan.”

Aan het verhaal van Denise in Genoeg hangt nu ook een speciale actie:

Voor elk verkocht nummer of abonnement doneert Genoeg een bedrag aan Collectief Kapitaal!

(en tot eind juni is het nummer ook nog te bestellen zonder verzendkosten!)

Dank, Genoeg, voor de ruimte ons verhaal te delen. Bestel het nummer hier.

Meer

Media

Media

Daar is ‘ie dan! De Collectief Kapitaal Podcast!

4 mensen uit onze collectieven schoven met Lex Bohlmeijer aan tafel om het te hebben over Collectief Kapitaal. Over vertrouwen, bestaansonzekerheid, collectiviteit. Over hun ervaringen, ongemakken, gedachtegangen. Leg je oor te luisteren en ga de verbinding aan met Shasha, Yolanda, Hester en Denise.
Media

College Rechten van de Mens over Collectief Kapitaal

Media

Nathalie en Denise bij Spijkers met Koppen