Doorlopend onderzoek
16
minuten lezen
March 25, 2022

Bestaansonzeker zijn: meer dan een geldkwestie

We leven toch in Nederland? Hier mag toch geen bestaansonzekerheid bestaan? Staat toch min of meer in de grondwet? En als het er toch is, moet de overheid het dan niet oplossen?

deel dit bericht

Lees het eerste artikel van de hand van Collectief Kapitaal lid Jaswina Bihari-Elahi. Zij laat ons zien dat bestaanszekerheid niet alleen een kwestie is van geld, maar ook van onvoorwaardelijk vertrouwen en waardigheid.

En precies op die punten faalt onze overheid vaak. Dus nee, we kunnen het niet alleen overlaten aan de overheid. Zie ons als verkenners die alvast wat nieuwe dingen uitproberen en daarmee strijden voor een aanpak waarin ieders bestaanszekerheid verzekerd is. Gebouwd op onderlinge solidariteit, vertrouwen en waardigheid.

Wil je met ons mee verkennen? Sluit je aan en word lid van Collectief Kapitaal.

Meer

Doorlopend onderzoek

Doorlopend onderzoek

Wat is hoop?

"Ik hou niet van dat woord hoop. Misschien vind ik hoop aanmatigend voor die mensen die in de steek gelaten, aan hun lot overgelaten worden.” Een gedachtewisseling over de betekenis van en ervaring met 'hoop'.
Doorlopend onderzoek

Een blik terug en vooruit: nieuwe inschrijvingen geopend

Vorige week ontmoetten de leden van de eerste onderzoekscyclus (2021) elkaar voor een terugblik op Collectief Kapitaal. En de inschrijvingen voor een nieuwe cyclus zijn geopend!
Doorlopend onderzoek

Laat je ontvoeren